Frivolité
2b. Bolhouder

Kun je je bolletje garen in doen tijdens het werken. Kan de poes er niet achteraan en blijft het schoon. Het is eigenlijk bedoeld om elegant aan je pols te hangen, maar zelf gebruik ik vaak de ene helft om het bolletje in te doen, en de andere helft om even haaknaald, paperclip of draaddoorhaler in te parkeren.

Grote bollen passen er niet in, maar het is perfect voor bijvoorbeeld Durable of Lizbeth nr.20. Aan de zijkant zit een gaatje, waar de draad doorheen gaat.

 
metalen houder
Een andere mogelijkheid is de metalen houder.
Het pinnetje wordt in de bol gestoken en het metalen eindplaatje zorgt dat alles op zijn plaats blijft.
 
thee-ei
Kleine bolletjes passen in een (schoon!) thee-ei.
Door één van de gaatjes kan de draad naar buiten worden getrokken. Let op dat er geen scherpe randjes aanzitten.
Victoriaans
Natuurlijk kun je, net als in de Victoriaanse tijd, zelf een bolhouder maken.
In feite zijn het twee rondjes. Daar kun je een lintje doorheen rijgen, of de bovenkant openhouden en daar een polsbandje aan maken.
Dit voorbeeld is gehaakt maar niets weerhoudt je om je eigen ontwerp te maken. Begin met in het midden rond een plastic ring te werken, zo heb je een opening voor de werkdraad.
houten houder
Voor wie met grotere bollen werkt, zijn er in de handwerkzaken houten houders te kust en te keur. Dure, goedkope, van een bekend merk of zelfgemaakt. Mooiste zijn die met een meedraaiend schijfje, dan blijft de twist beter in de draad.
plastic
Een yoghurtbeker of een plastic bakje. Brand met een hete spijker twee gaatjes, steek daar een satéstokje door met daarop de garenbol.
Maak simpel je website Eigen site maken