Frivolité

3j. Het uithalen van je werk.

Je ontkomt er niet aan Iedereen maakt wel eens een foutje, of het was gewoon niet naar je zin, of het was maar een proefstukje. Weggooien is één optie, losknippen en een nieuwe draad aanhechten kan ook, maar uithalen is eigenlijk net zo makkelijk, zeker als het maar om een klein stukje gaat.

Een groot voordeel van naaldfrivolité ten opzichte van het spoeltje is, dat je het weer makkelijk kunt uithalen.

 

Een boogje kun je uithalen als volgt.

Haal de naald van de draad. Als je als laatste een afsluitknoop hebt gemaakt, dan maak je die voorzichtig los met je priem.

De dubbele knopen trek je wat losser, zodat je de kerndraad ziet. Steek daar je priem in en trek zachtjes de kerndraad uit de frivolitéknopen. Let goed op dat je niet aan de boldraad trekt, want dan krijg je vervelende knopen (tek.1).

 

Een zelfsluitende fopring.

Peuter de sluiting van de ring los, waarmee je de ring hebt gesloten (tek.2).

Verder als bij het boogje.

 

Ware ring.

Deze is wat lastiger. Trek de ring voorzichtig een beetje uit elkaar bij het begin, en vind de kerndraad. Pak die beet daar waar de ring sluit en trek een heel klein stukje terwijl je met je linkervingers de knopen tegenhoudt. Het is belangrijk om die aan het juiste eind beet te pakken: als de goede kant naar je toe is gekeerd, dat zit dat aan de rechterkant (tek.3)

Pak de draad opnieuw beet, zo dicht mogelijk bij de knopen, en trek weer een klein stukje. Op die manier kun je heel de kerndraad er uitkrijgen.

Kom je vast te zitten of heb je per ongeluk aan het verkeerde eind getrokken, geen paniek, met je priem kun je de knopen stuk voor stuk voorzichtig lospeuteren. Begin dan aan de rechterkant.

Maak simpel je website Eigen site maken