Frivolité

4a. Echte Ring, Ware Ring (TR - True Ring)

Deze maak je met een lange, afgeknipte draad.

Leg de naald op het begin van de draad, zodanig dat de draad een grote lus vormt. Maak de dubbele knopen, trek de naald door en de ring trekt zichzelf dicht.

Na een True Ring maak je geen afsluitknoop om de steken op de plaats te houden.

 

Ring only = ring and thread

Bij de Ring Only techniek verbind je deze Echte Ringen met een onbewerkt stukje draad, er komen geen boogjes in voor.

Als je draad op is en je wilt een nieuwe draad aanhechten, dan doe je vlak na het dichttrekken van een ring: knip een nieuwe draad af, steek deze in de naald, steek de naald in bij het einde van de ring. Laat hierbij 10-15cm er uithangen, die hecht je later af. Leg een knoop met de oude draad om de nieuwe draad vast te zetten, en ga verder met het patroon.

In het onderstaande YouTube filmpje wordt vanaf minuut 2.00 door een vriendelijke mevrouw van The Thread Corner uitgelegd hoe je een Echte Ring maakt, in een Ring Only kantje.
Meestal wordt het niet gedaan, maar bij Ring Only kan het toch mooi zijn om, na het sluiten van de ring, een extra steekje te maken om het vast te zetten. Vlak voor je de ring helemaal sluit steek je de naald van onder naar boven (dus naar je toe) onderlangs de kerndraad, waarbij je zorgt dat de naalddraad naar onder wijst.
 
In de video hieronder zie je op 8.40min hoe dit knoopje wordt gelegd.
Maak simpel je website Eigen site maken