Frivolité

4d. (niet) zwevende ring (FR = floating ring en NFR = non floating ring)

 

Zwevende Ring (FR - Floating Ring)

Een zwevende ring komt halverwege een boogje, en 'zweeft' als het ware boven de boog. De boog zelf vormt één geheel.

Maak de eerste helft van de boog, tot waar de ring komt. Trek de naalddraad door de knopen (let op: geen WK en geen knoop om de steken op de plaats te houden).

Knip de boldraad ruim af en maak hiermee een Echte Ring. Als je aankijkt tegen de achterkant van het werk, dan begin je de dubbele knoop met de tweede helft, en dan pas de eerste helft. Op deze manier zien de knopen er op de goede kant van het werk weer netjes uit. (Na deze Echte Ring: geen WK, en geen afsluitknoop).

Doe de andere draad weer in de naald en maak de tweede helft van de boog. Trek de draad door, en zorg dat de tweede booghelft goed aansluit op de eerste helft.

 

Let op: op YouTube staan diverse filmpjes waar een SCMR wordt gemaakt in plaats van een True Ring en waar dit een Floating Ring wordt genoemd. Dan heb je echter een Non-floating Ring, want op die manier krijg je geen mooie aaneengesloten boog.

 

Niet-zwevende Ring (NFR - Non-floating Ring)

Maak de eerste helft van de boog, tot waar de ring komt. Haal de draad door (geen WK, maak een knoop over de linkerdraad).

Maak een SCMR, sluit deze ring. (Geen WK, maak knoop over de linkerdraad).

Maak de andere helft van de boog, trek de draad door en maak de boog af met een afsluitknoop.

Maak simpel je website Eigen site maken