Frivolité

4f. Interlock Rings

 

Bij interlock grijpen de ringen allemaal in elkaar. De basistechniek is hetzelfde als bij keltisch frivolité. Het verschil met Keltisch is dat daar gewoonlijk met een lange boog van dubbele knopen wordt gewerkt, die door zichzelf heen gevlochten wordt.

 

Zo maak je de ringen:

Ring 1: maak een SCMR, sluit de ring, NWK en knoop over de linkerdraad

Ring 2: leg de naald in ring 1, iets links van de knoop, laat een klein stukje draad open. Maak de dubbele knopen van de ring, het begin van de ring (het open stukje draad) valt naar binnen, over ring 1. NWK en maak een knoop over de linkerdraad. Zorg dat ring 1 in de juiste positie ligt, anders kom je niet uit met de ringen.

Ring 3: steek de naald in ring 2, en maak de ring als beschreven bij ring 2.

 

Zo ga je door tot je aan de laatste ring bent gekomen.

Leg bij de laatste ring de naald in de voorlaatste ring, maak de dubbele knopen, haal de draad door, en knip de boldraad af. Steek de naald in ring 1, haal de boog van dubbele knopen van ring 5 door ring 1 en sluit de ring.

 

Let op dat de ringen goed in elkaar vallen, dat de ring niet draait, dat boven/onder niet wisselt, en houd de draad waarmee je de ring maakt boven het werk.

In onderstaand YouTube filmpje grijpen de ringen iets anders in elkaar dan in bovenstaande foto. Mag allemaal, net wat het patroon aangeeft of wat je zelf het mooist vindt!

Maak simpel je website Eigen site maken