Frivolité
5d. Open end chain = OEC

Er wordt begonnen met een boog en op een later moment gaat daar aangehaakt moeten worden. Of je begint met een boog en later komt daar een oorbelhaakje, of een sleutelring of iets dergelijks aan. Dan maak je in het begin een piepklein lusje.

Dit lusje kun je op twee manieren maken.

 

eerste manier - met paperclip

Maak de dubbele knopen op de naald, trek de draad (niet helemaal) door, doe een paperclip in de zojuist ontstane lus, trek de draad aan. Laat de paperclip zitten tot het haakje bevestigd wordt / het werk wordt aangehecht.

 

tweede manier - met paperclip en lockstitch

De allereerste steek op de naald wordt een lockstitch, in wezen is dit een omgekeerde halve steek. En die maak je als volgt.

Maak alleen de tweede helft van de dubbele knoop. Haal de naald (niet helemaal) door, en steek jin de zojuist ontstane lus een paperclip.

Laat de steek 'omklappen' door de linkerdraad strak te trekken, waardoor een lus wordt gevormd met de naalddraad. Hierdoor wordt het lusje rond de paperclip vastgezet.

Leg de naald op deze eerste halve steek en ga verder met gewone dubbele knopen. Zorg dat de eerste halve steek hierbij in model blijft.

Na het maken van de boog kan de paperclip eruit worden gehaald

Maak simpel je website Eigen site maken