Frivolité

7b. Lock join

Wanneer je twee of meer bogen (zonder ringen ertussen) direct vastzet op een picot van de vorige toer, dan kun je geen gewone verbinding maken met de boldraad. Want de boldraad zit aan de bovenkant en de verbinding moet aan de onderkant komen. Dit is ook het geval bij Block tatting, wat in wezen niets anders is dan boogjes op elkaar stapelen. In deze gevallen maak je de verbinding niet met de boldraad maar met de kerndraad.

Maak de dubbele knopen van de boog, tot waar de verbinding moet komen. Trek de naald door. Niet keren, geen knoop om de steken vast te zetten.

Wip met je haaknaald de kerndraad door de picot heen, het maakt in dit geval niet uit of je van onder naar boven gaat of van boven naar onder. Zet deze lus op de naald en trek de naald weer door, zorg dat de dubbele knopen van de zojuist gemaakte boog goed op spanning staan. Ga verder met volgende boog.

 

Een andere, minder vaak gebruikte, manier is het volgende: maak de eerste boog, haal de naald door, maak een knoop over de linkerdraad om de steken vast te zetten, WNK. Steek de naald door de verbindingspicot, van onder naar boven. Maak de volgende boog, zorg dat de draad goed wordt aangetrokken.

 

In onderstaand filmpje wordt de Lock join uitgelegd op minuut 9.20.

Maak simpel je website Eigen site maken