Frivolité

7h. Catherine Wheel join = pin wheel

 

Met deze verbinding maak je met de naald een dubbele steek in de picot waardoor je een gladde rand krijgt in plaats van de gewone, hoekige verbinding.

 

Maak je werkstuk tot en met de laatste ring. We gaan nu beginnen aan de rand.

 

Knip de boldraad af, zorg dat je voldoende werkdraad overhoudt. Vanaf nu noemen we deze draad geen boldraad meer (want er zit geen bol aan) maar we noemen het de werkdraad. Maak de dubbele knopen tot aan het punt waar de verbinding komt. Trek de kerndraad door. Haal de naald van de kerndraad en steek de werkdraad in de naald. De kerndraad laat je aan de rechterkant hangen of je zet hem even klem tussen je vingers.

 

Nu maken we de eerste helft van de dubbele knoop.

Steek de naald met de werkdraad van boven naar onder (dus van je af) in de picot. Ga onder de kerndraad door, dan over de werkdraad heen. Trek voorzichtig de draad aan en breng daarbij de steken op hun plaats.

 

De tweede helft van de dubbele knoop.

De kerndraad wijst nog steeds naar rechts. Steek de naald met daarin de werkdraad van onder naar boven in de picot (dus naar je toe). Steek de naald in de zojuist ontstane lus, van je af.

 

De naald weer op de kerndraad doen en maak de dubbele knopen tot aan de volgende verbinding.

 

De mevrouw in het filmpje werkt met twee naalden maar als je dat prettiger vindt, kun je ook de draad uit de naald halen en de andere draad er indoen. Een tweede naald kan in de weg zitten. Probeer het allebei en beslis zelf wat je fijn vindt werken.

Maak simpel je website Eigen site maken